Peu à peu

Terwijl we uitkijken over ons nieuwe domein, stopt er een groen autootje naast ons. Een oudere Fransman stapt uit, vlekken op zijn vaalgroene T-shirt en nog maar een paar tanden in zijn mond. “Vous avez l’acheté?”, vraagt hij. “Oui, nous sommes les nouveaux propriètaires”, bevestigen wij. Hij laat zijn blik dwalen over het gras dat kniehoog staat, de bramen die alles overwoekeren, de bomen die jarenlang niet zijn gesnoeid. “Il faut le nettoyer, eh. Couper les arbres. Il faut le nettoyer. Peu à peu.” Ja, knikken wij. Er moet veel gebeuren. Het is een grote klus. Maar als we het beetje bij beetje doen, komen we er wel.

Ons nieuwe avontuur

Een paar jaar geleden heb je ons misschien gevolgd en onze avonturen met Joep de Zoeperd meegemaakt. Na de reis hebben we via Facebook updates gegeven over ons leven in de yurt, en de zoektocht naar een plek om ons definitief te vestigen in de Morvan. Intussen werd onze dochter Frida geboren, die inmiddels al weer 10 maanden is. We werden langzamerhand een beetje ongeduldig: wanneer vinden we nu onze droomplek? Na een paar keer verhuisd te zijn afgelopen winter hadden we bedacht dat we deze zomer lekker niets gingen doen. Even geen veranderingen maar gewoon leven, genieten van de zomer. Tot de makelaar ons een huis mailde dat hij net binnen had gekregen…

Frétoy

Binnen twee weken was de deal rond: we hebben ons huis gevonden! Het ligt aan het eind van een mooie vallei met een eigen (warm) microklimaat. Er is 5300 m2 woeste tuin bij, en nog een klein huisje in de tuin. Er moet veel aan gebeuren, zowel aan het huis als aan de tuin. Een paar grote klussen en nog honderd kleinere klussen. Kortom, we zijn er de komende jaren nog wel zoet mee! Mocht je mee willen klussen, dan ben je zeker welkom.

Deze zomer

Voor nu wonen we nog goed in ons huurhuisje in Lucenay l’Evêque. We verwachten pas te verhuizen aan het eind van de zomer. We hebben de yurt weer opgezet, voor iedereen die langs wil komen. Zelfs de bus is beschikbaar voor als er meer mensen tegelijk langs komen. De yurt staat op een mooie plek, en je kunt er zelf koken. Douchen etc kan bij ons in huis. Mocht je iets mee wil nemen, graag iets leuks voor in de yurt, een theepot of een plantje bijvoorbeeld. Dus als je nog geen vakantieplannen had, wees welkom!

Nieuwe updates

Via deze blog willen we weer een ‘logboek’ bij gaan houden over onze verbouwingen, en ook gewoon ons dagelijks leven in de Morvan. Als je dit leuk vindt: tof! Zo niet, dan kun je je uitschrijven onderaan dit bericht. We denken ongeveer een keer in de twee maanden bericht te sturen.

Tot gauw,

Stef, Lisa en Frida

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.